Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florbal 2022

Turnaje ve florbalu

 

V listopadu a začátkem prosince uspořádala Asociace školních sportovních klubů 2 turnaje ve florbale žáků. Naše ZŠ se zúčastnila kategorie H3 - chlapci 6. - 7. třída a také kategorie H4 7. - 9. třída.

Žákům v mladší kategorii se velmi dařilo a pod vedením Mg. Bugárové a Mgr. Odrazila s přehledem vyhráli okrskové kolo, které pořádala  11.11.2022 ZŠ Komenského ve Slavkově u Brna. 

Kluci postoupili do kola okresního, které se hrálo ve Vyškově 16.11.2022 v hale ZŠ Purkyňova. V silné konkurenci bezvadně zabojovali a skončili na prvním místě. Je potřeba vyzdvihnout zejména v útoku výkon Patrika Slabého a Jana Šťasty hráčů FCB Slavkov u Brna a také v obraně Františka Bajáka. Okresního kola se zúčastnila ZŠ Nádražní Vyškov, ZŠ Purkyňova Vyškov, ZŠ Pustiměř, ZŠ Bučovice 710, ZŠ Komenského Slavkov u Brna. 

 

Krajské kolo pořádala opět ZŠ Komenského ve Slavkově u Brna, které se uskutečnilo 22.11.2022 za účasti následujících týmů: ZŠ Znojmo - Přímětice, ZŠ Brno-Úvoz, ZŠ Dolní Bojanovice, ZŠ Boskovice, ZŠ Komenského Slavkov u Brna. Kluci podali bojovný výkon a umístili se na 4. místě. Gratulujeme k velkému úspěchu, zatím v minulosti žádný z našich žákovských týmů do krajského kola nepostoupil.

Složení našeho týmu: Kazda D., Schoř A., Holoubek O., Entler D., Šťasta J., Slabý P., Kousal V., Baják F.,Růžička O., Florián F., Fábera T., Andrášy A.

 

Žáci ze starší kategorie se 7.11.2022 zúčastnili okrskového kola v Rousínově pod vedením Z. Schořové a Mgr. Odrazila. I když náš tým postihla "marodka", kluci podali týmový výkon a turnaj se přehledem vyhráli. Hned za dva dny v pátek 9.12.2022 náš tým čekalo okresní kolo za účasti: ZŠ Drnovice, ZŠ Brankovice, ZŠ Purkyňova Vyškov, ZŠ Bučovice 711. Naši kluci v silné konkurenci na další postup nedosáhli a skončili na pěkném 4. místě. Také jim patří velká gratulace!

 

Složení našeho týmu: Barák T., Fojtík T., Šťasta J., Slabý P., Zdražil J., Plachetka J., Bendář A., Ondrejka J., Lažek M., Kramčík T.

 

Zuzana Schořová

 

Náhledy fotografií ze složky Florbal 2022