Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ekopobyt

Ekopobyt v RS Malina v Ruprechtově 

 

Minulý týden se obě šesté třídy zúčastnily eko-pobytu vnedalekém Ruprechtově. Žáci bydleli v budově a jedna skupina hochů v chatce. Celý areál jsme měli pro sebe, takže rozjařené děti nikoho nerušily. Kpříjemné atmosféře přispělo nejen počasí, domácí kuchyně p.uč. Kokešové, ale i samotní žáci, kteří byli opravdu, řekla bych až překvapivě, velmi hodní.  

Cílem celého pobytu bylo nejen přiblížit jisté eko-témata žákům, ale především být spolu, budovat vztahy a vzájemně se více poznat. K tomu měly posloužit i týmové aktivity a soutěže, jejichž vyvrcholením bylo týmové vaření bramborového guláše v kotlíku, a to na ohništi a dřevě, které si děti samy vybudovaly a donesly. Nicméně, ani suroviny na guláš žáci nezískali jen tak. Na ty si museli vydělat peníze v hrách a aktivitách. Ani netušíte, jaký zájem jsme zaznamenali o umývání nádobí čí jiné chválihodné činnosti smiley. Jedna ze soutěží obnášela přišívání knoflíků a štepování ponožek, kde jsme byli svědky opravdu originálních výsledků.    

Během třídenního pobytu jsme měli jedinečnou možnost navštívit nedaleký větrný mlýn, který má šanci být zařazen mezi světové památky Unesco.   

Celý pobyt jsme zakončili vycházkou v lese, která nemohla za daných okolností skončit jinak než velmi štědrým úlovkem babek, hřibů a kozáků standartních i nadstandartních velikostíHouba obrys. 

Myslím, že nebudu přehánět, když řeknu nejen za nás pedagogy ale i žáky, že to bylo super.  

 

Karla Žáčková 

 

Náhledy fotografií ze složky Ekopobyt 2022